Wat is Medische Shiatsu? - Medische Shiatsu
21370
page-template-default,page,page-id-21370,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Wat is Medische Shiatsu?

Medische Shiatsu is een manuele therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Deze Oosterse geneeswijze gaat uit van ‘levenskracht’ of ‘levensenergie’. Deze energie heet in het Japans ‘Ki’ en in het Chinees ‘Qi’ of ‘Tsji’, en stroomt door ons lichaam. Deze energie bepaalt of we wel of niet gezond zijn en hoe we ons voelen.

Shiatsu is erop gericht om deze Qi optimaal te houden of het energieniveau te herstellen of in balans te brengen. We gaan ervan uit dat wanneer we in balans zijn, de energie vrij door ons lichaam stroomt. Zodra deze energiestroom blokkeert of “rebelleert”, kan je daar last van hebben.

De druk die op het lichaam wordt uitgeoefend, heeft effect op het bevorderen van de bloedcirculatie, maakt de spieren soepel en zorgt voor meer ontspanning. Het verbetert de regulering van het endocriene stelsel en zorgt voor een betere energiestroom in energetische kanalen van het lichaam: de zogeheten meridianen. Zo worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen.

Daarnaast geeft Shiatsu de warme en zorgzame aandacht die ervoor zorgt dat het lichaam zich beter kan ontspannen. De behandeling gebeurt op een Japanse mat, de futon. Vooraf gaand aan de eerste behandeling wordt er een intake gesprek gehouden om een beeld te krijgen van het klachten patroon en de leef – en werksituatie van de cliënt.

Tijdens de behandeling houdt u uw ondergoed aan. De delen die op dat moment niet behandeld worden, zijn afgedekt met handdoeken. U ligt dus niet helemaal bloot. Maar als iemand liever losse kleding aan wilt hebben vind ik dat ook goed.