Aanvullende technieken - Medische Shiatsu
21387
page-template-default,page,page-id-21387,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Aanvullende technieken

Naast de shiatsu behandeling gebruik ik soms aanvullende technieken om de behandeling te versterken zoals Moxa, cupping, hotstone, voet massage en Shiatsu release therapie.

Moxa
Moxa is een kruid (Bijvoetskruid), dat gekweekt wordt en op en speciale manier gedroogd. Het is verkrijgbaar in twee vormen, los en gevormd als “sigaar”. Ik gebruik deze laatste vorm, omdat het makkelijker toepasbaar is. Na het aansteken en gloeien van deze “sigaar”, houd ik deze boven het te behandelen punt of gebied. Overigens kan dit niet overal en altijd gebeuren; het is afhankelijk van het type klachten. Het kruid brengt warmte in het lichaam en is erg goed om kou te verdrijven en om blokkades op te heffen. Het wordt al vele jaren gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het kan onderdeel zijn van de totale shiatsutherapie om u van uw klachten af te helpen.

Cupping
Cupping is een vorm van bindweefselmassage. Kleine “cupjes” komen op het lichaam. Door deze te verwarmen ontstaat er een vacuüm en wordt het bloed als het ware naar boven getrokken. Hierdoor verbetert de bloeddoorstroming in dat specifieke gebied en kan er een blokkade opgeheven worden. Ik combineer cupping vaak met massagevormen met olie op de huid om de doorbloeding extra te activeren. 

Hotstone massage
Hotstone is een thermotherapie door middel van warme basaltstenen. De stenen leg ik op verschillende plekken op het lichaam. Ook gebruik ik ze om het lichaam zacht te masseren, meestal langs de wervelkolom, in de nek, in de handen, op de borst en buik. Dit zijn vaak de plekken en gebieden waar de spieren gespannen of pijnlijk zijn. De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen. De warmte van de stenen vergroot een gevoel van welzijn en ontspanning, waardoor het voor mij mogelijk is om dieper en effectiever te werken bij bijvoorbeeld mensen met chronische pijnklachten.

Voet Massage
Aan het einde van een Shiatsu behandeling geef ik regelmatig een voetmassage voor extra ontspanning. Niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam zorgt het voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf.

Shiatsu Release Therapie
De Shiatsu Release therapie zorgt ervoor dat mensen mentale en psychische spanning beter los kunnen laten. Bij deze behandeling worden een aantal (druk)punten langer met elkaar verbonden. De ademhaling wordt dieper en gedachten komen tot rust, waardoor spanning en stress makkelijker wordt afgevoerd.